Historik och ursprung

Det var 1989 som nio privata företag som var stora och starka återförsäljare till Ericsson gick samman och bildade den fristående telekomkedjan Ringup. Tillsammans stod de nio butikerna för mer än 75 procent av Ericssons försäljning av mobiltelefoner, så Ringup var marknadsledande från start.

Att butikerna gick samman just då berodde till stor del på att bilbranschen genom främst Volvo och Saab, själva började sälja och montera telefoner i bilar. Bilmonterade telefoner var då en stor och växande marknad. Genom att gå samman och göra gemensamma inköp av utrustning kunde den nya Ringup-kedjan pressa priserna och vara konkurrenskraftiga på marknaden.

Ringup har sedan starten varit starka på företagsmarknaden för mobil kommunikation. Efter tre år hade man dubblerat antalet butiker och fanns 1992 på 17 platser runt om i landet. Man fick stor hjälp av att Ericsson rekommenderade flera av sina serviceverkstäder att ansluta sig till Ringup-kedjan och, utöver service, också börja sälja telefoner och andra kommunikationslösningar.

De kommande två åren växte Ringup-kedjan rejält och bestod av 49 fristående butiker 1994. I dag har den sifran återigen i stort sett dubblerats och Ringup är sedan länge rikstäckande med butiker från Malmö i söder till Östersund i norr och det finns fortfarande några av de ursprungliga pionjärerna kvar, bland annat i Östersund och i småländska Virserum.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår