2021-07-01

Ringup tecknar avtal med OrbiGo – breddar sitt erbjudande med komradio som tjänst

Ringup levererar telefoni och IT-lösningar till företag, organisationer och föreningar i Sverige och är en del av hemelektronik- och telekomkoncernen Electra Sweden AB. Genom ett nytt avtal med OrbiGo, ledande operatör i Norden inom digital kommunikationsradio i nätverk, breddar Ringup sitt redan breda erbjudande med komradio som tjänst.

– Det här är ett nytt affärsområde för oss som passar perfekt in i vårt befintliga erbjudande av funktionstjänster till våra kunder. Tillsammans med OrbiGo satsar vi nu på att kunna erbjuda fler aktörer på marknaden en smidig och helt digital lösning för digital kommunikationsradio i nätverk, säger Mikael Johansson, kedjechef på Ringup.    

Ringup levererar redan idag en rad funktionstjänster inom telefoni och IT till olika verksamheter i Sverige. Bolaget är en del av hemelektronik- och telekomkoncernen Electra Sweden AB, med bas i Kalmar.

Genom ett nytt centralt avtal med OrbiGo – ledande komradiooperatör i Norden– satsar Ringup nu på ett nytt affärsområde. Tillsammans med Piteåbaserade OrbiGo ska Ringup erbjuda företag, organisationer och föreningar digitala kommunikationstjänster i abonnemangsform och med nästan obegränsad räckvidd eftersom nätet är konstruerat med basstationer länkade till varandra med automatisk roaming.

– Ringup har en stabil position på marknaden för telefoni och telekom och är en jättestark återförsäljare av vår lösning för digital kommunikationsradio i nätverk. Tillsammans kommer vi att kunna göra stor skillnad för många fler företag, organisationer och föreningar i Sverige, säger Christer Öhman, vd för OrbiGo.

Målgruppen är verksamheter där det finns ett behov för medarbetarna att samverka via komradio, till exempel inom transport och handel.

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Johansson, kedjechef på Ringup, 0480-584 53, mikael.johnsson@electra.se

Christer Öhman, vd för OrbiGo, 070- 333 00 31, christer.ohman@orbiGo.se          

Om Ringup:
Varumärket Ringup ägs av Electra Gruppen AB (publ) som driver butikskedjor för hemelektronik-och telekomprodukter. Electra Gruppen AB (publ) äger kedjornas namn och koncept, medan butikerna ägs av lokala entreprenörer. Läs mer på www.ringup.se.

Om OrbiGo:
OrbiGo är Sveriges och Norges största operatör för digital kommunikationsradio i nätverk i den privata yrkessektorn. Bolaget ägs av Zodiac Sverige AB, Christer Öhman Invest AB och G Carlson Company Invest AB. Med en sammanlagd erfarenhet på över 90 år inom komradio och telekom har vi nu byggt ihop det bästa av flera världar och skapat OrbiGo. Företaget grundades 2010 och har Stockholm som bas, men målet är att OrbiGo ska finnas i hela Sverige och Skandinavien.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår