30 år av ärliga affärer

Ringups historia och ursprung

Roxette toppade Billboard-listan, Berlinmuren föll, den första GPS-satelliten sköts upp i omloppsbana, Globen invigdes, schackvärlden chockades, Michael Keaton var Batman och den första webbplatsen skapades vid CERN.

1989 var ett händelserikt år både hemma i Sverige och ute i världen – inte minst eftersom det även var året då nio återförsäljare bestämde sig för att gå samman och bilda den fristående telekomkedjan Ringup. Affärsidén var lika enkel som välkommen, att erbjuda den bästa servicen och det mest kompletta utbudet genom gemensamma inköp, bättre förhandlingsmöjligheter och avtal med alla ledande operatörer. Och framgången lät inte vänta på sig.

Ringup var redan vid starten starka på företagsmarknaden för mobil kommunikation och redan efter tre års tid så hade vi dubblerat antalet butiker samt vuxit till att finnas på 17 platser runt om i landet. Kedjans rykte spred sig och Ericsson valde att rekommendera sina serviceverkstäder att bli en del av Ringup. Samtidigt som vi växte genom nya medlemmar och genom att särskilja oss via den höga servicenivån, så utökades verksamheten till att sälja telefoner och andra kommunikationslösningar.

Efter att i över 30 år haft en enkel filosofi om att säga vad vi tycker och hålla vad vi lovar, så har Ringup nu vuxit till Sveriges största opartiska kedja för telefoni och IT-lösningar för företag, och vi har aldrig varit bättre. Till exempel blev vi nyligen utsedda till Sveriges bästa telefonileverantör i Custice Awards – den största kundnöjdhetsundersökning som görs i landet. Ringup är sedan länge rikstäckande med fler än 50 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr och fortfarande finns några av de ursprungliga pionjärerna kvar, bland annat i Östersund och i småländska Virserum.

Så när vi nu tar sikte på kommande 30 år, lovar vi att ta med oss vår historia och alla de värderingar som gjort oss så framgångsrika. Vi tänker fortsätta att kombinera den senaste tekniken med 100% engagemang och en genuin omtanke för alla våra kunder, och hoppas att ni vill följa med oss på vår fortsatta resa.

Kontakta oss, eller hitta din närmsta Ringupbutik här.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår