Flexibel övervakning värd miljoner

48 000 kvadratmeter lageryta, kunder med varor för stora värden och höga krav på säkerhet. När Scandinavian Supply Chain i Växjö sökte ett nytt modernt kameraövervakningssystem, vände man sig till RingUp/Meny Telecom.
– Vi sökte flexibilitet och trygghet. Det har vi verkligen fått, berömmer Lars Bernhardsson på Scandinavian Supply Chain.

Scandinavian Supply Chain i Växjö är en tredjepartslogistiker som erbjuder marknaden alla tänkbara logistiktjänster, såsom exempelvis lagerhållning, plock och pack samt transporter – från att lagerhålla enstaka pallar under en kort tid till att sköta kundernas hela logistikflöde.

 

– Det som gör oss unika är att vi hanterar alla temperaturzoner – kylt, fryst och varmt – till såväl små som riktigt stora företag, berättar Lars Bernhardsson på Scandinavian Supply Chain.

 

Men kunder med stora varuvärden, gör också varorna stöldbegärliga. Därför är säkerheten A och O på den 48 000 kvadratmeter stora anläggningen strax utanför centrala Växjö.

 

– Säkerhet har alltid varit ett signum för oss och med det nya systemet från RingUp/ Meny Telecom effektiviserar vi vår övervakning ytterligare.

 

Tidigare hade man ett övervakningssystem som var byggt kring en server samt ett antal fasta kameror. Inte helt optimalt skulle det visa sig, då servern började strula.

 

– Vi fick aldrig riktigt ordning på den, utan började titta på ett nytt system. Vi har samarbetat med RingUp/Meny Telecom tidigare och det var naturligt att låta dem vara en av aktörerna att kika på en ny kameralösning också, berättar Lars Bernhardsson.

 

Förslaget som togs fram bygger på Video IQ – den senaste tekniken av ”intelligenta” kameror som kan känna igen människor och som larmar på bilar, båtar, cyklar och människor, men exempelvis inte på fåglar och andra djur. Ett krav var också att det nya systemet skulle vara flexibelt och enkelt att bygga om/bygga ut. Därför sitter allt i intelligensväg i dag i kamerorna.

 

Det man ser på skärmen är det som spelas in och lagras i kameran. Det gör lösningen väldigt flexibel och enkel att modifiera beroende på hur lagerlokalerna förändras. Allt är dessutom rörelsestyrt, vilket gör att inspelningarna begränsas till då det verkligen händer något, berättar Roger Johansson på RingUp/Meny Telecom.

 

– Ett annat krav på det nya system var att det på sikt ska kunna kopplas direkt till larmbolagets desk, vilket det nu är förberett för, berättar han.

 

– I dag har vi verksamhet igång i stort sett dygnet runt, sju dagar i veckan. Det är chaufförer som lossar och lastar och en stor aktivitet hela dagarna, berättar Lars Bernhardsson på Scandinavian Supply Chain.

 

– Att ha ett förstklassigt övervakningssystem har dels ett preventivt syfte. Alla vet att här är det väl övervakat och att vi kan spola tillbaka och se minsta detalj. Dessutom är det en ekonomisk fråga för våra kunder, då det är oerhört dyrt att försäkra varor med höga värden om säkerheten och övervakningen på lagret inte är den absolut bästa.

 

– Man ska heller inte bortse från den trygghet det ger för anställda och för de chaufförer som rör sig här. Vi slipper falska anklagelser och misstro om det är något som inte skulle stämma.

 

– Det är ett toppensystem för oss, våra anställda och våra kunder. Visst blir det alltid lite barnsjukdomar innan allt sitter som det ska, men idag fungerar systemet suveränt och vi är väldigt, väldigt nöjda med samarbetet med RingUp/Meny Telecom, avslutar Lars Bernhardsson.

 

« Gå tillbaka

Skriv ut detta kundcase:

Skapa pdf

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår