RingUp dominerar på de stora arenorna

Med nya arenor tar idrotten i Växjö stora kliv mot toppen. RingUp/Meny Telecom har varit en aktiv part i flera av de spektakulära arenabyggen som har gjorts i staden den senaste tiden.
– Vi gav dem dåliga förutsättningar men de löste telefonibitarna på ett fantastiskt sätt, berömmer Nina Bremer, ekonomichef hos elitserielaget i hockey, Växjö Lakers.

Frågan är om inte Växjö är den hetaste idrottsstaden i Sverige för närvarande. Östers IF blev nyligen klart för Allsvenskan i fotboll, Växjö Lakers lirar i hockeyns elitserie och innebandylaget Växjö Vipers har inlett den södra allsvenskan med idel segrar och har siktet inställt på Superligan. Lägg dessutom till att samtliga de tre klubbarna huserar i splitter nya arenor också, så förstår du att klubbarna och kommunen menar allvar med de sportsliga satsningarna.
Arenastaden i Växjö är unik i sitt slag och gör skäl för sitt namn. Här samsas 15 olika sporter. För redan innan man byggde ny ishockeyarena, fotbollsarena, friidrottsarena inomhus, innebandyarena, gymnastikhall och träningscenter, innehöll området en rad andra anläggningar.
Bara ett stenkast från Arenastaden huserar RingUp/Meny Telecom, som har ansvarat för projektering och installation av telefonin både i Vida Arena (Växjö Lakers hemmahall) samt Fortnox Arena (Växjö Vipers).
– Visst är vi stolta över att få ha levererat våra produkter och tjänster till dessa båda fantastiska byggen. Inte minst med tanke på att vi både är personligt intresserade och även sponsrar klubbarna. Som sponsor värdesätter vi möjligheten att träffa nya kunder i skarp miljö, säger Sara Berggren, verksamhetschef på RingUp/Meny Telecom.

Vida Arena
Växjö Lakers flyttade in i sin nya arena i fjol och det var hårt arbete ända in i den sista minuten innan man slog upp dörrarna.
– Vi gav väl inte riktigt RingUp/Meny Telecom de bästa förutsättningarna. Arenabygget var inte helt klart och att installera telefoni på en byggarbetsplats är en utmaning, berättar Nina Bremer, ekonomichef på Vida Arena.
– Men RingUp/Meny Telecom visade både skicklighet och flexibilitet och löste det på ett fantastiskt sätt. De hjälpte oss med massor av andra saker också, bland annat att få loss den egen nummerserie, som vi ville ha.
– Vi kom från en ganska torftig telefonmiljö tidigare, med bara ett nummer in och där det kanske tutade upptaget eller ingen svarade. I dag har vi ett system baserat på IP-telefoni, där både fasta och mobila telefoner är integrerade. Telefonsystemet är exakt anpassat för oss och andas samma professionalism, som vi vill att hela klubben ska göra, fyller marknadschefen Jan-Olof Swantesson i.

Fortnox Arena
Strax intill Vida Arena ligger Fortnox Arena. Arenabolaget ägs av två klubbar gemensamt och fyller ett stort behov.
– Anledningen till att vi beslutade oss för att bygga nytt var att det helt enkelt var stor hallbrist i staden. Sedan ville vi ta innebandyn till en helt ny nivå, berättar arenachefen Magnus Stenbenke.
Från första idé till färdig arena tog det tre år, men det var definitivt värt väntan. I dag stoltserar man med en fantastisk hemmahall, byggd helt utifrån publikfokus och i syfte att skapa en optimal upplevelse på plats.
– När man sitter här och tittar känns det helt otroligt. Slutresultatet blev bättre än vad vi någonsin kunde drömma om, menar Magnus Stenbenke.
Även vid byggandet av Fortnox Arena var det alltså RingUp/ Meny Telecom, som ansvarade för telefonin.
– De har egentligen varit involverade i byggnationen under hela resan. På så sätt har de sett till att allt har gjorts rätt utifrån deras perspektiv. Förutom att ha planerat och installerat all telefoni, har RingUp/Meny Telecom utbildat oss och stöttar oss även med support. Med en helt ny anläggning och med ny teknik kommer också många frågor. Därför är det viktigt att ha folk runtomkring sig som man kan hänvisa till och som man kan lita på, avslutar Magnus Stenbenke.

« Gå tillbaka

Skriv ut detta kundcase:

Skapa pdf

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår