Nu kan kunderna surfa gratis när de åker med oss

4G-routrar i bilarna löser limousinföretagets problem

Westmans Limousinservice AB i Sandviken har utrustat samtliga 16 limousiner med 4G-routrar och mobila bredbandsabonnemang för att ha tillgång till Internet i sina bilar. De har även förstärkt mobilsignalen till kontoret där de numera också uteslutande använder mobilt bredband. RingUp i Gävle har levererat utrustningen.

Lennart Englund har varit ägare i Englunds Limousinservice sedan 13 år tillbaka, ett företag som grundades för drygt 40 år sedan. I dag består verksamheten av 16 limousiner och ett 20-tal chaufförer. Men bilarna är inte längre några långa, pampiga limousiner med sex dörrar.


– Nej, i dag är det funktionalitet som gäller, berättar Lennart och pekar på minibussarna av märket Mercedes.

– De flesta kunder har mycket bagage som måste få plats och de långa bilarna hade inte större bagageutrymme än en vanlig personbil. Sedan vill kunderna sitta bekvämt med sin laptop och jobba under resan.

Westmans Limousinservice har flera globala företag på kundlistan som de kör kunder och personal åt.

– Den ena kunden har vi utfört tjänster åt sedan början av 1970-talet. Vi hämtar och lämnar deras kunder på Arlanda, samma sak med deras anställda när de ska på tjänsteresor. Det var framförallt därifrån det kom önskemål om Wifi i bilarna så att deras kunder och anställda kan surfa med bra uppkoppling.

Men det har varit svårt att hitta en kostnadseffektiv lösning.

– De fasta lösningarna som funnits har varit dyra och inte passat oss.

Via RingUp i Gävle hittade de i slutet av förra året en lösning med hjälp av säljaren Jan Östergren.

– Han berättade att det finns routrar för mobila bredbandsabonnemang som man kopplade till bilarnas 12-voltsuttag. En väldigt kostnadseffektiv lösning, där vi tack vare volymen på routrarna kunde få till ett kanonpris. Vi slog till direkt.

Varje bil har tillgång till 20 gigabyte data/mån, med möjlighet till uppgradering. På fakturorna anges också hur mycket varje bil förbrukat under en månad.

Mobilt bredband på kontoret
Samtidigt undersökte företaget också möjligheten att byta sitt fasta bredband på kontoret mot samma mobila lösning. De installerade också en repeater som förstärker signalstyrkan inne på kontoret. Eftersom kontoret är byggt med aluminiumväggar har de haft svårt med täckningen inomhus, det har man inte nu längre.

– Med det mobila bredbandet på 100 Mbit/s får vi en halverad månadskostnad jämfört med dagsläget, samtidigt som vi får 50 gånger högre hastighet. Vi har fått goda råd och mycket hjälp från RingUp i Gävle för att komma fram till den här lösningen, berättar Lennart.

Jan Östergren testade först routern i sin egen bil och när det fungerade bra tog han kontakt med Lennart Englund.

– Jag kände till önskemålen från deras största kund och den här lösningen hade bra mottagning på sträckan de kör. När jag åkte ut och presenterade den hade jag demoutrustning för repeater med mig och den visade hur mycket bättre mobilsignal det kunde bli in till kontoret. Vi gjorde affär ganska omgående, berättar Jan.

« Gå tillbaka

Skriv ut detta kundcase:

Skapa pdf

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår