Clas hjälper företagare lösa problem

Äldre man i kontorslandskap. Han är chef för Ringup-butiken i Norrköping och hjälper företagare med bättre IT och telefoni.
Clas Thorell är chef för Ringup-butiken i Norrköping. Han hjälper företagare utveckla sina företag med hjälp av bättre IT och telefoni.

Clas Thorell är chef för Ringup-butiken i Norrköping och hjälper företagare utveckla sina bolag med hjälp av bättre IT och telefoni.
– Vi är jätteviktiga för kunderna. 

Publicerad: 2022-03-31

Man måste inte älska mobiltelefoner och vara tekniknörd för att jobba på Ringup. Clas Thorell ser en annan förmåga som den främsta. 
– Jag vill ha anställda som är utåtriktade, stolta och som har roligt. Lite av en entreprenör, som på en middag när någon klagar på sin mobil har i ryggmärgen att säga: ”Kom förbi oss, så löser vi det!”

 

"Nästan som en läkare"

Clas Thorell driver Ringupbutiken i Norrköping och sitter sedan länge i Ringups ledning. Han beskriver att det finns en stolthet på kontoret i Norrköping. Ett team som vet sitt eget värde.
– Vi är jätteviktiga för kunderna, nästan som läkare som räddar liv. Våra kunder har oftast väldigt bråttom och när vi löser deras problem, så tycker de att vi bäst i världen, säger han. 

 

Entreprenörssjäl

Han beskriver sina medarbetare som utåtriktade, nyfikna på människor, sugna på nya kontakter, de gillar att vara i en bransch alla pratar om och som förändras snabbt. 
– Ringup:are ska ha lite entreprenörssjäl. De ska gilla rollen som säljare, som inte lägger undan den identiteten så fort de stiger ut genom butiksentrén. 

 

Mångfald

Clas Thorell vill att de anställda ska spegla samhället i stort, det ska vara tjejer och killar, infödda svenskar och nya svenskar. På jobbet ska man kunna prata om allt och känna att man utvecklas som människa – både på ett privat plan och i karriären. 
– Man ska ha kul och känna att man kommer framåt i livet. Att man har frihet och får ta eget ansvar, men att vi som arbetsgivare hjälper till när det behövs, säger han. 

 

Vad är fördelen med att jobba på Ringup jämfört med konkurrenterna?
– Hos oss får du känslan av att vara på en familjär, lokal arbetsplats där det är snabbt till beslut. Samtidigt har man börsnoterade Electra i ryggen, som har resurser och är en trygghet. Det gör arbetet som säljare lättare, säger Clas Thorell. 

 

Fakta

Namn: Clas Thorell

Ålder: 58 år

Yrkesroll: Butikschef för Ringup i Norrköping

Varit i branschen: Sedan 80-talet, när en mobiltelefon kostade 35 000 kronor och monterades i bilen. 

Medarbetare han älskar: Utåtriktade, lättsamma, stolta, nätverkande

Om Ringup

Ringup är Sveriges största kedja för opartisk telefoni och IT och vi har levererat kommunikationslösningar till företag sedan 1989. Vi finns på cirka 50 orter i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr, med starka lokala medlemmar. Det som gör oss unika är lokal service och opartiskhet samt att vi är en del av börsnoterade Elon Group AB. Vi samarbetar med alla de stora operatörerna, Telia, Telenor, Tre och Tele2, men står på våra kunders sida. Vi lämnar 100 procent nöjd kund-garanti.

Vill du veta mer? Varmt välkommen att söka en ledig tjänst eller lämna en spontanansökan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår