Så här enkelt ställer du in tillfälliga öppettider i växeln!

Tomtens jobbigaste tid på året är nu

Är det hektiska dagar nu inför jul och nyår?  Snart dags för några dagars ledighet? Med en växel tar du hand om kunderna även när du (eller dina medarbetare) inte kan svara. 

Publicerad: 2022-11-28 | Lästid: 2 minuter

Det finns många tillfällen då företag vill minska eller utöka öppettiderna. Det kan vara semestrar, storhelger eller andra omständigheter som gör att öppettiderna måste justeras tillfälligt. Men en växel tar du hand om kunderna på bästa sätt oavsett skäl. 

Med hjälp av en växeltjänst kan du informera om öppettider, besvara vanliga frågor, få hjälp av en proffsig telefonist eller att vidarekoppla samtal.

Det vanligaste just nu, vid denna tid på året, är förstås att ställa in öppettiderna runt jul och nyårshelgerna. Så här enkelt gör du det, direkt i mobilen. 

 

Välj typ av växel 

Ringup UC

Ringup Me

 

Ringup UC

Följ den här steg för steg-guiden för att ställa in öppettiderna i Ringup UC. Växeltjänsten har ett modernt gränssnitt och erbjuder många samarbetsmöjligheter. 

 

1. Inställningar

Du som är administratör trycker på kugghjulet i appen längst upp till höger eller ner till vänster och välj växeln.

 

2. Telefonisystem

Klicka på Telefonisystem sedan på Svarsgrupper eller Knappvalsmenyer och välj alternativet som ska ändras. Vanligaste alternativet är att ställa in schemat på knappvalsmenyn.

 

 

3. Schemaläggning

Tryck på Schemaläggning & välkomstmeddelande.

 

 

4. Skapa nytt eller redigera

Skapa nytt schema via knappen Lägg till schema, alternativt ändra ett befintligt schema genom att trycka på pennan och redigera.

 

 

5. Lägg till öppettider

Ändra sedan schemat enligt önskemål. 

 

 

6. Lägg till ljud

Konfigurera valfritt meddelande eller ladda upp en ljudfil och tryck på Spara.

 

 

7. Prioritera och spara

Ändra schemaordningen efter prioritet. Glöm inte trycka på Spara schemaordning!

 

Ringup Me


Följ den här steg för steg-guiden för att ändra öppettider i växeln Ringup Me. Växeln är lättanvänd och passar alla, men är extra lämplig för företag med stort behov av specialanpassade lösningar. 

 

1. Logga in

Du som är administratör loggar in på mina sidor via https://minasidor.ringupme.se/ med dina inloggningsuppgifter som du har i växeln.

 

2. Organisationsinställningar

Gå in på fliken Organisationsinställningar sedan Svarsgrupper eller Knappvalsmenyer (beroende på vart du vill skapa händelsen). Bocka i vilken svarsgrupp/knappval du vill ändra händelse på.

 

 

Tryck på symbolen för kalender på den händelsen det gäller. Tryck sedan på symbolen med en penna. Ändra enligt önskemål och tryck på Uppdatera.

 

 

Klart!  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår